Systematisch beleggen

BELEGGEN VANAF EURO 25
PERFECT MOGELIJK !!!!

Dit kan door planmatig te beleggen………..

Planmatig beleggen verlaagt het risico van een portefeuille zonder dat het rendement er fors onder lijdt. Door bovendien vroeg te beginnen kunt u op termijn dankzij de kapitalisatie een mooi kapitaal vergaren, zelfs met een beperkte periodieke inspanning.
Door te kopen aan de laagste koers behaalt u het hoogste beleggingsresultaat.L Maar in de praktijk is het onmogelijk om het perfecte instapmoment vooraf te herkennen. Bovendien spelen naast rationele elementen ook emotionele factoren een rol. Als de markten bijvoorbeeld in een euforische stemming zijn, dan is het mogelijk dat de beleggers zich laten verleiden om aan te hoge koersen in te stappen.
Planmatig beleggen biedt een oplossing voor deze problemen. Door op vaste tijdstippen voor eenzelfde bedrag te beleggen, sluit u de emotionele besluitvorming uit. De belegger investeert niet heel zijn kapitaal op een mogelijk te duur moment, maar integendeel mooi gespreid in de tijd.
Koersschommelingen kunnen een extra troef zijn: door gespreid in de tijd aan te kopen kan de planmatige belegger extra rendement uit de koersschommelingen putten. De beweeglijkheid van de aandelenkoersen is groter dan die van de obligatiemarkt. Daarom is planmatig beleggen ook bij uitstek geschikt voor het opbouwen van het aandelenluik van uw portefeuille.

Planmatig beleggen is zinvol, want het….

  • … zwakt het risico van een dure koop af dankzij gespreide aankopen in de tijd.
  • … schakelt de emotie uit.
  • … benut de tussentijdse koersdalingen om u extra rendement te bezorgen.

Verder optimaliseren door planmatig beleggen te combineren met pensioensparen.

Zie het artikel in de rubriek dossiers waarbij wordt uitgelegd hoe u hierbij nog een extra, niet te onderschatten, fiscaal voordeel behaald: