Info avonden

Indien u interesse heeft voor het bijwonen van dergelijke info-avonden, hou dan deze website in de gaten of beter nog schrijf in op de maandelijkse Nieuwsbrief van het kantoor Veraart & Partners.

Aanmelden is wel steeds noodzakelijk, want tot nu toe hebben wij bij elke bijeenkomst mensen moeten teleurstellen.

Op maandag 11 september 2023 waren Geert Noels en Marc Langeveld van Econopolis als sprekers te gast in “De Commanderie” te Maldegem. Geert Noels gaf zijn visie op de economische markten en de impact op rente en beurzen. Ook de recente uitgifte van de staatsbon kwam aan bod. Marc Langeveld gaf zijn visie over beleggen in technologie en hoe we in een tijdperk van digitalisering en kunstmatige intelligentie daar als belegger op in kunnen spelen! De 140 aanwezigen konden daarna nog napraten tijdens de aangeboden receptie rijkelijk voorzien van spijs en drank!

Op 13 sept 2022 organiseerden we een exclusieve avond in La Reserve te Knokke in samenwerking met NN en Flossbach von Storch. Bart Chiau, professor aan de UGent,  gaf een boeiende uiteenzetting over successieplanning met aandacht voor “wie beschermen en hoe erfbelasting vermijden”. Daarna kregen de ruim honderd aanwezigen een boeiend verhaal van Eric Pas, director fund sales bij Flossbach von Storch over “Robuust beleggen”. De toegankelijkheid van de sprekers en het aangeboden buffet na afloop zorgde voor zeer positieve tevredenheid. 

                 

In moeilijke tijden moet je kunnen terugvallen op je persoonlijke bankier. Op 4 juli 2022 was het thema “Beleggen in tijden van hoge inflatie”. Yannick Nelissen Grade van Fidelity en Karel Vanhuysse van Pictet gaven in een duidelijke uiteenzetting hoe hun respectievelijke fondsenhuizen tegen de huidige problematiek aankijken. Het mooie weer zorgde als bonus voor een aangename receptie buiten.

Op 31 mei 2022 was de bühne voor Koen Dullaers, Sales Director bij Elitis Real Estate, die een boeiende uiteenzetting gaf over “Tendens van het vastgoed in 2022!”.

Op 28 oktober 2019 gaf Eric Pittomvils van het gekende fondsenhuis Flossbach von Storch een opgemerkte uiteenzetting over “Vermogen opbouwen: een andere kijk op beleggen en risico”. Op zijn kenmerkende wijze wist hij de aanwezigen een boeiende en leerzame avond te bezorgen!

Op 10 december 2018 organiseerden we een thema-avond rond ‘Sparen en beleggen in stormachtige tijden…’. We hadden de eer om Jeroen Vrancken van DNCA en Charles-Antoine Flament van Rothschild & Co te verwelkomen en hun visie te geven. Daarnaast werd er aandacht gegeven aan DNCA Invest Eurose, DNCA Invest Global Leaders en Rothschild Valor. De toegankelijkheid van beide sprekers tijdens de receptie na afloop werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd.

Op 3 december 2018 werd professor Bart Chiau voor de tweede maal de gelegenheid gegeven om een uiteenzetting over “Het veranderende erfrecht vanaf 1 september 2018” te geven. Evenals in juli hadden we een tot de laatste stoel bezette opkomst. Ook nadien werden de aanwezigen aangenaam verrast met een gratis boek aangeboden door kantoor Veraart & Partners “Succesplanning voor beginners” geschreven door de spreker. Nadien was er een gesmaakte receptie.

Op 23 juli 2018 gaf professor Bart Chiau op een enthousiastmerende wijze een uiteenzetting over “Het veranderende erfrecht vanaf 1 september 2018”. Met concrete voorbeelden en op een heldere manier werden de aanwezigen vergast op een leerzame avond. Ondanks de tropische temperaturen hadden we een tot de laatste stoel bezette opkomst. Nadat de aanwezigen aangenaam verrast werden met een gratis boek aangeboden door kantoor Veraart & Partners “Succesplanning voor beginners” geschreven door de spreker kon er nagepraat worden op de receptie in de tuin van onze burelen.

Op 30 mei 2016 gaf notaris Francis Moeykens uit Sint-Kruis Brugge een boeiende presentatie over “Successieplanning in het kader van de verlaagde Vlaamse schenkingsrechten”. De duidelijke uiteenzetting over een “moeilijke materie” gaf de aanwezigen “voldoende” stof tot nadenken over hun eigen persoonlijke situatie.

Op maandag 8 februari 2016 gaf Pascal Paepen, docent “Bank & beurs” en “Internationaal ondernemen” aan de Thomas More Hogeschool Kempen en gastprofessor “Bank en beurs” aan de HUB in Brussel, zijn visie over de financiële markten anno 2016. De bezoekers van deze drukbezochte uiteenzetting kregen het boek “De beursbijbel” met als subtitel “Hoe geld verdienen in renteloze tijden” gratis aangeboden door kantoor Veraart & Partners. Een gebaar welke door de aanwezigen zeker gesmaakt werd.

Op maandag 1 februari 2016 organiseerden we een avond specifiek voor boekhouders waarbij Piet De Coster, directeur bij Delta Lloyd Life een boeiende uiteenzetting gaf met als thema “Bedrijfsleiders sterven (n)ooit!”.

Op maandag 16 mei 2011 was Paul D’Hoore onze gast en dit al voor de tweede keer. Op een zeer begrijpelijke manier gaf hij zijn kijk op de economie anno 2011. Ook gaf de spreker een kijkje achter de psychologie van de individuele belegger.

Op maandag 28 september 2009 werd een vervolg hieraan gegeven door een info-avond, aangeboden door het kantoor Veraart & Partners over de stand van zaken een jaar verder. Spreker op deze info-avond was de heer Gert Bakelants, Hoofdredacteur van De Belegger, die een boeiende neutrale uiteenzetting gaf met accenten op kansen en eventuele bedreigingen. Ook deze avond werd weer drukbezocht en kende vele lovende kritieken.

In onzekere tijden leert u uw bankier kennen. De info-avond, welke doorging op maandag 20 oktober 2008, aangeboden door het kantoor Veraart & Partners over het huidige economische klimaat, de kredietcrisis, de gevolgen voor uw portemonnee en hoe hier mee om te gaan, kende dan ook een grote opkomst. Bijna honderd geïnteresseerden kwamen af op de voordracht gegeven door de heer Jan Seynhaeve, Hoofd van de Afdeling Dakfondsen bij KBC Asset-management.

Op maandag 25 februari 2008 gaf notaris Francis Moeykens uit Sint-Kruis Brugge een interessante presentatie over “Successieplanning & erf-opvolging” in het Groot Ardoes.

Hiervoor was zoveel belangstelling dat we twee weken later op maandag 10 maart 2008 een tweede bijeenkomst organiseerden en dit in Hostellerie Ter Heide te Lembeke.

Op woensdag 16 mei 2007 was het niemand minder dan Paul D’Hoore die in het kader van de grote Centea beleggingsbabbel zijn visie over beleggen aan een talrijk opgekomen publiek etaleerde. Het was een zo groot succes dat de spreker van de avond pas na 1 uur s’ nachts huiswaarts kon keren.

Op maandag 9 oktober 2006 gaven we in het Groot Ardoes een uiteenzetting over “Bankieren in België”. Met name voor de inwoners aan de andere kant van de grens was dit een verhelderende uiteenzetting.